Thursday, July 29, 2010


Another Mexican street food recipe! Every heard of vaselote? I hadn't either until Jose introduced me to this heavenly corn snack, and now its one of my faves! It's Mexican comfort food at it's best. It is sold everywhere in Mexico going by the name vaselote or esquite. By either name... its good! You can order it however you like, off the cob, on the cob, extra chili powder, with lime juice, without lime juice, less mayo, more mayo, extra cheesy or less cheesy (but who would ever want anything LESS cheesy???). I didn't have time to actually grill the corn, so in order to give it that charred smokey taste, I used canned corn and put it in a dry skillet and charred it a bit over high heat. You can use queso fresco or queso cojita. Queso fresco is milder and moister, queso cojita is more crumbly and has a bit stronger flavor. I set out all the ingredients and let people put them together however they wanted. Scrumptious corny goodness... Ole!


Vaselote


Ingredients


Corn

2 cans sweet corn

1 tablespoon butter

1/2 tbsp salt


Drain corn well, heat a heavy bottomed skillet over high heat. When skillet is hot add corn. Cook stirring often until corn is lightly browned (if some pieces get a little charred this is good as it adds to the flavor!). When corn is light brown, add in butter and salt. Stir often until butter is melted. Remove from heat.


Add Ins

Salt

Sour cream

Mayonnaise

Queso fresco

Lime juice

Chili powder

Salsa Valentina (or Tabasco sauce)


I would recommend that each person serve themselves so that they can add whichever ingredients in whatever quantity they would like.


My favorite combination.....

For each individual vaselote, put 1 spoonful of mayo or sour cream in the bottom of a small dish or glass. Top with one cup of corn. Top corn with more mayo/sour cream, queso fresco, chili powder and a bit of salsa and about 2 tsp of lime juice. Mix well. Top with a bit more queso and chili powder. Serve.

]


3 comments:

  1. I LOVE this! When I was living in Mexico City for a summer I ate it ALL the time. I sometimes make it at home but in a simpler process - just slather some mayo, lime juice, and chili powder onto corn on the cob. Yum!

    ReplyDelete
  2. They sold it like that in Morelia too but you could also order it in a glass which I liked cause it was less messy. Either way it is AMAZING! How long were you in Mexico City for?

    ReplyDelete
  3. Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại hải phòng
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại biên hòa đồng nai
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại vinh nghệ an
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại hải dương
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại ninh bình
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại hưng yên
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại phú thọ
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại hà nam
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại vĩnh phúc
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại bắc giang
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại thái nguyên
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại thái bình
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại nam định
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại thanh hóa
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại tphcm
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại bắc ninh
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại hà đông
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại long biên
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại thanh xuân
    Lớp học kế toán tổng hợp thực hành tại cầu giấy
    khóa học kế toán toán dành cho giám đốc và nhà quản lý
    công cụ dụng cụ
    thủ tục thanh lý tài sản cố định
    bảng cân đối kế toán
    thuế thu nhập cá nhân năm 2015
    phần mềm htkk 3.3.1

    ReplyDelete